Aduro projekti pružaju usluge za 150 korisnika
Projekt „Aduro žena“, provodi se u sklopu  Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Dana 30.10.2020. u sklopu projekta „Aduro žena“ održana je uvodna konferencija kojom se obilježio  rad 25 žena – pripadnica ciljnih skupina.

Projekt „Aduro žena“, provodi se u sklopu  Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, a isti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Vrijednost projekta iznosi 2.321.648,58 kn, a cjelokupni projekt trajat će 15 mjeseci.

Obvezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin, dok su preostali partneri općina Civljane i općina Kijevo.

Projekt se provodi na području četiri lokalne zajednice i to – na području Biskupije, Civljana, Kijeva i grada Knina gdje 25 žena svojim radom pruža usluge pomoći, podrške te utječu na povećanje razine kvalitete života za 150 krajnjih korisnika. Ujedno, ženama se ovim zaposlenjem omogućuje aktivno sudjelovanje na tržištu rada kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost.

Ciljnu skupinu ovog projekta čine: nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici (npr. žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice).

OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana