Medijska objava - GDCK
Godinu dana pružanja usluga na projektu "Zaželi"

Okruglim stolom, održanim 30.svibnja 2019. godine obilježena je godina dana pružanja usluga krajnjim korisnicima od strane 40 gerontodomaćica zaposlenih u Crvenom križu Knin na projektu "Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana", a na kojem se raspravljalo o ostvarenim aktivnostima i postignutim rezultatima Projkta tijekom godine dana rada.

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 7.925.199,24 kn, čiji je iznos u 100%-tnom  iznosu financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Do sada je utrošeno više od 4 milijuna kuna za plaće, higijenske pakete, obrazovanje i osposobljavanje gerontodomaćica te promidžbene aktivnosti.

Tijekom godine dana rada gerontodomaćice su pružile preko 82.000 usluga potpore i podrške prema više od 200 krajnjih korisnika, kojima se ovim Projektom omogućuje dostojnija starost u njihovim domovima, a isto će se nastaviti do 01.06.2020.godine.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Knin do sada je osposobljeno 26 djelatnica, od kojih he 17 djelatnica završilo za programe gerontodmaćica, 5 djelatnica za programe mljekarica/sirarica te 4 djelatnice za programe uzgajivačice, sakupljačice ljekovitog bilja, dok je u tijeku osposobljavanje 8 djelatnica za smjer njegovateljica.

Crveni križ Knin će i dalje težiti brizi o krajnjim korisnicima s istom razinom kvalitete te brigom o gerontodomaćicama koje će na temelju stečenog znanja i iskustva prikupljenog na ovom Projektu postati konkurencije na tržištu rada po završetku istoga.

Ovim projektom pokriveno je 11 lokalnih zajednica, odnosno područja općine Biskupije, Kijeva, Civljana i grada Knnina.

Kako se ovaj tip druženja pokazao kao dobar za evaluaciju i nadzor Projekta Crveni križ Knin će i dalje nastaviti s provedbom istoga za vrijeme trajanja projektnih aktivnosti.


Piše: Petra Lelas, Voditeljica projekta
File Medijska objava
OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana