Program proslave Dana Općine Kijevo 2017

Dragi naši Kijevljani i gosti Kijeva!U povodu Dana općine Kijevo i blagdana njezine zaštitnice Gospe od Karmela, Općina  svim mještanima i gostima priprema  program u kojemu se, između ostalog, ističu sportska natjecanja, bogat kulturni program s nastupima kulturno-umjetničkih društava,te glazbeni program uz niz popratnih sadržaja i događanja koja će trajati od 14. do 22. srpnja 2017. godine.

Trudimo se da svake godine ova proslava bude što zanimljivja jer vidimo da se trud isplati i da i naši mještani i  sve brojniji gosti Kijeva, to i prepoznaju.

Proslava započinje u petak 14. Srpnja 2017. Godine   polaganjem vijenaca kod Spomen Križa ispred crkve Sv.Mihovila , te  svečanom sjednicom općinskog Vijeća općine Kijevo koja će se održati u Domu kulture, a nastavlja se u subotu održavanjem Boćarskog turnira na boćalištu Lastva u Bajanima.

Na sam dan Općine Kijevo u nedjelju  16. Srpnja 2017. Godine , odnosno na blagdan Gospe od Karmela  proslava počinje procesijom i svečanom misom u crkvi Sv.Mihovila u jutarnjim satima, zatim se nastavlja u poslijepodn turnirom u balotama na zogu kod Osnovne škole i natjecanjima u starim sportovima(potezanju konopa, skoku u dalj i bacanju kamena s ramena) za što se nadamo da ćete se u što većem broju prijaviti za sudjelovanje kako bi  se i nove generacije  vratile u „stara vremena i starinska druženja“. Nedjeljnu proslavu privest ćemo kraju u predvečerje  na igralištu kod Osnovne škole  kulturno umjetničkom manifestacijom „Dinaridi 2017“ na kojoj će nastupiti kulturno umjetnička društva i udruge prezentirajući  svoja tradicijska kola, pjesme i glazbala, a na samom kraju dana održat će se glazbeni koncert  Tamburaškog sastava Gazde s kojim ćemo veselo i plesno zaploviti u noć.....

Program Dana Općine nastavlja se i u četvrtak 20. srpnja 2017. Godine pohodom na Dinaru, odnosno pohodom do kapelice Sv.Ilije gdje će se  tradicionalno služiti Sv.Misa povodom blagdana Svetog Ilije, a  oni uporniji i hrabriji posjetitelji mogu nastaviti i pohod na najveći vrh Dinare (Sinjal ,1831 m).

Proslava Dana Općine završava se u subotu 22. srpnja 2017. godine  održavanjem tradicionalne književne večeri-Kijevsko lito 2017. koja će se održat u večernjim satima  u Bajanima u eko etno domaćinstvu kod Branka Bajana Jale, te se radujemo Vašem dolasku i sudjelovanju u  svim događanjima u povodu  oblježavanja Dana Općine Kijevo 2017. godine.

File Program za Dan općine Kijevo 2017
OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana