Proslava blagdana sv.Mihovila i izložba Ante Antunovića-Lešića (VIDEO)


Svečanom procesijom oko crkve sv.Mihovila i  svetom Misom proslavljen je Blagdan sv.Mihovila.

Svečanost je posebno zajedničkim druženjem nastavila i ekipa generacije  Kijevljana  rođenih 1957. Godine, koji su se okupili kako bi proslavili svojih 60 godina života i 45 godina od završetka zajedničkog školovanja i o dlaska iz Kijeva.

Proslava se poslijepodne nastavila  prigodnom izložbom kijevskog umjetnika koji živi u Kanadi gospodina Ante Antunovića Lešića. Kada te zivot otrgne rodnoj grudi ponese diljem svijeta,kada brzi zivot zapadne civilizacije iscijedi iz tebe svaku emociju,a ostanes covjek cista srca i vedra osmjeha odan domu i domovini ,onda svakako zasluzujes ponos na postojanje!

Uz iznenađujuće velik broj posjetitelja koji je broio samo prvog dana peko 100 , program je vodio i stihovima oplemenio kninski  pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, a izložbu je otvorio slikar i kipar Damir Markulin.Program otvorenja uveličali su članovi Kud-a Dinara, Kijevo.U sklopu izložbe Ante Antunovića Lešića izlagala je i naša mlada Kijevljanka i nova umjenička nada Marija Ercegovac koja je svojim radovima oduševila prisutne.

Posebna pohvala Branku Bajanu Jali koji je bio glavni pokretač i inicijator izložbe,koji  nesebično daje sebe i  čini sve za naše Kijevo i očuvanje kulturne baštine i promidžbe Kijeva.


Na linku možete pogledati video s održane izložbe autora Ante Antunovića Lešića:
https://www.youtube.com/watch?v=Azt9DFHLRlc&t=6s

OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana