Sinjal - utrka na vrh Hrvatske
SINJAL - utrka na vrh Hrvatske

Organizator: HPD Mosor
Suorganizator: PU Dinaridi
Podrška: Općina Kijevo


Uskrsni ponedjeljak, 22.travnja 2019.godine, za većinu dan odmora nakon proslave Uskrsa, a u vječitoj potrazi za duhovnim mirom i ravnotežom te sjedinjenjem s prirodom.

Nakon kratke pripreme i dogovora na relaciji HPD Mosor -PU Dinaridi -Općina Kijevo, organizirana je prva (trail) utrka na najviši vrh Republike Hrvatske - Sinjal, 1831m/nv.
150 natjecatelja te 50-ak volontera i članova tehničke podrške probudio je Glavaš bar privremeno iz uljuljanosti mira i spokoja kojim naš kraj obiluje. 
Okupili se gosti i domaćini, stariji i mlađi da otrče do Sinjala i natrag u što kraćem roku.

Za sve one koji su se natjecali i sve koji su po pozivu Općine došli u Glavaš bili su sudionici "Uskrsnog doručka u zagrljaju  Dinare".

GLAVAŠ

Baš kao i utrka prvi u nizu, s nadom da će se ova priča nastaviti i nadopuniti s pomladom lokalnog stanovništva jer Kijevo itekako ima što ponuditi. Ove godine smo pozvali sve mještane da sudjeluju, da ponude svoje proizvode na prodaju; mogu samo reći da malo ozbiljniji pristup ne bi bio zgoreg jer postoji potreba i za medom i za čajevima, likerima i dr. što već sve možemo itekako dobro plasirati obzirom da većina želi ekološke proizvode, domaću hranu i piće.

Na opće iznenađenje već sada smo dobili pozitivne reakcije i obećanja da će 2020. Uskrsni doručak morati biti još veći jer nas puno više stiže u Glavaš.

U nadi da će se obećanje ispuniti dijelimo fotogaleriju kao dokaz dobro iskorištenog dana!

Zahvaljujemo Lovačkom društvu Kijevo i Lovačkom društvu Knin!
OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana