Gradsko društvo Crvenog križa Knin u sklopu programa „Zaželi – faza II“ zaposlio 16 žena pripadnica ciljne skupine
Održana uvodna konferenciju na kojoj je predstavljen projekt „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana II“  - „Zaželi – faza II – zapošljavanje žena“, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda gdje je zaposleno 16 žena- pripadnica ciljne skupine koje pružaju potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na period od  godinu dana.

Uvodna konferencija održana je 08.04.2021. u skladu sa preporukam i mjerama stožera  zbog pandemije SARS-Cov2  na kojem je  zaposleno  16 žena pripadnica ciljnih skupina.

Uz 16 žena GDCK Knin je na projektu zaposlio i jednu administratoricu/koordinatoricu projekta, a s ciljem lakšeg suočavanja s teškim emotivnim situacijama na projektu je angažiran i psiholog na 20% radnog vremena.

Projekt „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana II“ u sklopu Poziva „Zaželi – faza II -  program zapošljavanje žena“, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Vrijednost projekta iznosi 1.485.855,67 kn, a cjelokupni projekt trajat će 18  mjeseci  do 06.07.2022.

Projekt se provodi  u obvezatnom partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Knin, koji su pomogli u identifikaciji žena, odnosno odabiru krajnjih korisnika projekta. Predstavnici općina Biskupija, Civljane, Kijevo i grada Knina, kao partneri ovog projekta su sudionike konferencije upoznali sa svojom ulogom u projektu te na koji će način poboljšati provedbu projekta s lokalne razine.

Projekt je uključio 16 žena i to iz općina Biskupija, Civljane, Kijevo te grada Knina u aktivno sudjelovanje na tržištu rada, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života 96 krajnjih korisnika.

Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana