UPUTE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE ZA IZDAVANJE PROPUSNICA!!!

Podsjećamo, da Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj stupa na snagu sutra 23. prosinca 2020., a njeno trajanje se određuje do 8. siječnja 2021. godine.

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Zahtjevi za izdavanje e-propusnica podnose se prvenstveno putem aplikacije e-građani, a ukoliko ju netko od građana nema onda na adresu e-pošte propusnice@skz.hr ili nazvati na telefon 022/ 460 -720 (svakodnevno od 8 do 22 sata).Zahtjev za izdavanje PROPUSNICE treba sadržavati:

  1.       Ime i prezime
  2.       OIB
  3.       Adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
  4.       Relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
  5.       Obrazloženje opravdanosti zahtjeva (pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije odobrava Propusnice, samo u dva slučaja:

  1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb, u prilogu je obvezna liječnička uputnica)
  2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za Propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu, u prilogu je obvezna potvrda ili izjava poslodavca)

 

U svim ostalim slučajevima, Propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite RH i ti se zahtjevi šalju na propusnice@rdd.gov.hr info telefon je 0800-8090.

OPĆINE KIJEVO
Linkovi
© Općina Kijevo 2015 Sva prava pridržana