Turističke značajke

Navike i interesi vremenom se mijenjaju. Sve češće se putovi iz pravca mora okreću prema unutrašnjosti. Pri tom mijenjaju smjer putovanja, dolazi se u područja koja ugodno iznenade svojom ljepotom i atraktivnošću. Takvo područje je i hrvatsko Podinarje.

Ovaj živopisni prostor ukotvljen između visova Dinarida, svakako vrijedi doživjeti vlastitim emocijama. Obilježen je tokom rijeke Cetine, koja izvire podno Dinare i vijuga od sjeverozapadnog dijela Cetinske krajine probijajući se na mjestima kroz strmo, nepristupačno korito koje pritišće s obje strane obale i izvorom i tokom Krčića, od kojeg nastaje impresivna rijeka Krka. Planine daju području tek prividno karakter bespuća.

Turistička ponuda

Ono što će na kraju svojih putova ponijeti u sjećanju neće biti samo turističke atrakcije, nego ponajviše domaćini čije gostoprimstvo ostaje kao ugodan okus na nepcima nakon ukusnog zalogaja. Sve silnice prirodne i ljudske ljepote ovdje susreću i čine magiju čija će vas toplina dugo grijati.

Turistička odredišta

Oblikom i dužinom svojih stijena, duboko doima svakoga tko je ugleda. Dinara je postala simbolom najvećeg planinskog lanca ne samo u Hrvatskoj, veći i znatno šire, i dala mu je svoje ime; bogata je riznica svih površinskih i podzemnih oblika što ih obuhvaća pojam dinarskog krasa. Taj golemi masiv, prirodna granica između Dalmacije i Bosne, dijeli poput nepremostiva zida, dva različita svijeta; mediteranski i kontinentalni. U povijesti Hrvata taj je zid imao važnu, često i sudbonosnu ulogu. Pod njegovim je okriljem stvorena jezgra prve naše države, a stoljećima je bio brana turskim naletima.

Comments are closed.

Close Search Window