Lov

Područje hrvatskog Podinarja avantura je i istinski užitak za svakog ljubitelja lova. Vrsta životinja su: divokoza, divlja svinja, zec, šljuka, lisica, kuna, jarebica…

Trekking

Hodanjem pitoresknim brežuljcima, šetnjom malim mjestima uz kraška polja, stazama koje vode proplancima, otkrivate bogatstvo prirode biljnog i životinjskog svijeta.

Free-Climbing

Slobodno penjanje ima znatan broj poklonika na ovom području. Lokacije na planinama Dinare, Kozjaka i Gnjata idealne su za ovaj sve popularniji sport.

Kulturne znamenitosti

Kijevski književni susreti – događaj koji sve više okuplja Kijevljane i njihove goste. Susreti se održavaju na nekoliko lokacija što im uistinu daje svekijevski značaj. Sve veći broj hrvatskih znanstvenika, sveučilišnih profesora i umjetnika odaziva se pozivu organizatora i rado sudjeluju na ovim Susretima, a organizatori su: Općina Kijevo, Šibensko-kninska županija, Grad Zagreb, Dom hrvatske vojske iz Knina, te Pučko otvorenu učilište iz Zagreba na čelu s agilnim organizatorom i, može se reći, utemeljiteljem ovih Susreta, zagrebačkim Kijevljaninom dr.sc. Stipanom Matošem. Mnoge hrvatske tvrtke raznim donacijama daju potporu ovom događaju.

Ribolov

Izvori rijeke Cetine odlična su mjesta i za najizbirljivije ribiče. Ribolov može biti rekreacijski, ali i sportsko-natjecateljski (poznata cetinska pastrva).

Planinarenje

Planinarenje po obilježenim stazama raznih težina poseban je doživljaj. Staze su markirane na većini putova i njihova težina kreće se od 1 do 5. Sve programe planinarenja moguće kombinirati s ostalim programima i s noćenjem u planinarskim domovima ili u seoskim domaćinstvima.

Seoski turizam

Uživanje u ugodi seoskog ambijenta i netaknute prirode uz kušanje zdrave hrane i šetnje planinskim stazama, upoznavanje malih seoskih domaćinstava u kojima se hrana još uvijek proizvodi na prirodan način – pršut, peka, janjetina, ovčiji i koziji sir, itd. Uz staru cestu, uz Krčić, nižu se kraški biseri očuvane prirode fantastične ljepote. Dojmljiv je i susret s novoizgrađenom velebnom bazilikom Sv. Mihovila Arhanđela na brežuljku kijevske Gradine (Glavice).

Comments are closed.

Close Search Window